Nálunk garantált a kiemelkedő minőség!

A nyomdaipar legelterjedtebb eljárása az ofszet nyomtatás. Nálunk garantált a kiemelkedő minőség, az éles, tiszta kép, mindez nagy mennyiségben, költséghatékonyan.

Szolgáltatás leírás

Aki kevésbé jártas a nyomdaiparban, annak valószínűleg ismeretlen az ofszet nyomtatás fogalma, pedig bármennyire is meglepő, jelenleg a legelterjedtebb nyomtatási eljárásként alkalmazzák. Amennyiben tökéletes minőségű és nagy darabszámú nyomtatott anyagra van szükséged, nem is kérdés, hogy az ofszet nyomtatás a legideálisabb választás!

Mitől lesz ofszet a nyomtatás?

Bárhova is sodorjon minket az élet, ha körbenézünk magunk körül, szinte biztosan fogunk találni valamilyen nyomdaipari terméket, melyeknek a többsége ofszet nyomtatással történt. A Földön mindenhol használnak ofszetgépeket, segítségükkel elképesztően részletgazdag, gyönyörű nyomatokat lehet készíteni. Mivel kidolgozottabb és nagyobb volumenű anyagok készítésére is alkalmas, az eljárás folyamata bonyolultabb, mint a digitális nyomtatás esetében. Jelen esetben egy közvetett nyomtatási eljárásról beszélhetünk, hiszen a nyomólemezeken elhelyezett festékezett kép átkerül egy forgó fémhengerre rögzített elasztikus gumikendőre, ami ki tudja javítani a nyomathordozók esetleges felületi egyenetlenségeit, és csak ezután kerül a festék a nyomtatási alapanyagra. Lényegében egyfajta másolási eljárásról van szó, innen ered az ofszet elnevezés, ami másolást jelent. Érdekesség, hogy a nyomtatás során jelen esetben is csak a négy nyomtatási alapszínt használják, ezeknek megfelelően szükséges az alumínium ofszetlemezeket előállítani.

Mikor ajánljuk az ofszet nyomtatást?

Biztosan ofszet nyomtatási eljárásra van szükséged, amennyiben a nyomtatandó anyag eléri a többezres darabszámot. Ofszet nyomtatáshoz minden esetben igény van a már említett alumínium ofszetlemezekre, tehát lényegében nyomóformákra, ezeknek van egy egyszeri előállítási költsége. Innen már könnyen levezethető, hogy minél több példányt nyomtatsz, a darabár a példányszám növekedésével arányosan csökken. A végső produktum biztosan tökéletes lesz, csodálatos színekben és részletgazdag ábrákban gyönyörködsz majd akár több tízezres darabszám esetén is. Az ofszet nyomtatás minőségét nálunk a professzionális Heidelberg Speedmaster CX 75 garantálja. Amennyiben nem egyértelmű, hogy a digitális vagy az ofszet nyomtatási formák közül melyik opció az ideális választás, kérd segítségünket, biztosan megtaláljuk a legköltséghatékonyabb megoldást!