A mesterséges intelligencia az élet egyre több területére kiterjed és hamarosan részben, vagy teljes egészében, meghatározója lesz mindennapjainknak az úgynevezett „AI”. A képalkotás, vagy művészi képalkotás, vagy a grafikus tervezés területén is már elérhető néhány nagyon fejlett AI algoritmus. (a grafikus tervező legnagyobb örömére)

Egy ilyen mesterséges intelligenciát tartalmazó program futtatása egyelőre nagyon nagy erőforrásokat igényel. Egy otthoni számítógép teljesítménye nem elegendő a hatékony működtetéshez. Ezért elképzelni is nehéz, hogy milyen gépek szolgálják ki a bárki számára elérhető és tesztelhető mesterséges intelligencia segítségével működő képalkotó oldalak felhasználóit.

Ha szeretnéd kipróbálni, akkor ezeken az oldalakon (szerintünk átlagosan) fejlett algoritmusokat lehet tesztelni. A képek elképesztőek is lehetnek, attól függően, mennyire írtuk le jól az elképzelésünket az AI algoritmus számára.

https://www.photoleapapp.com/lp/pl-text-to-image/
https://creator.nightcafe.studio

Ki próbáltuk az egyik legjobbat is, amelynek nem tudtunk olyan kevés, olyan bonyolult, vagy akár őrült szöveget írni, amire ne adna jóformán tökéletes eredményt. Valóban elképesztő. A teszt a Discord csatornán keresztül érhető el, de ha nem is szeretnénk foglalkozni a használatának módjával, az utoljára generált képeket meg lehet nézni és azt is, milyen instrukciók alapján készítette az AI. Mi is válogattunk, a galériában ezek között lapozgathattok.

A fenti kifinomult képkészítő AI fejlesztőinek, a Midjourney weboldala:
https://www.midjourney.com/home/
A kíváncsiabbak számára kipróbálni, a Discord csatornán lehet:
https://discord.com/invite/midjourney
Jó szórakozást!